Havetrampolin – hvad skal du vælge?

Der er stor forskel på trampoliner både når vi snakker kvalitet, sikkerhed, performance men også pris. Så er du på udkig efter en god havetrampolin så kan det være svært at overskue de mange forskellige muligheder der findes. Lad os se lidt nærmere på et par af de valg du skal træffe når det kommer til at vælge den perfekte have trampolin

Læs også: Find den bedste havetrampolin

Med eller uden sikkerhedsnet?

Skal du tilkøbe et sikkerheds til din trampolin eller er dette spild af penge? Skal trampolinen benyttes af mindre børn, eller nye så er det en rigtig god ide med et sikkerhedsnet. Har du en inground eller flatground havetrampolin, så er det måske ikke helt vigtigt med et sikkerhedsnet som hvis trampolinen står på ben og er yderligere en meter over jorden. Ulempen ved et sikkerhedsnet er at det kan være lidt mere vanskelig at komme op og ned fra trampolinen, da du jo skal igennem åbningen i sikkerhedsnettet, men mange syntes også at det ser rodet ud i sin have med et stort sikkerhedsnet oven på sin trampolin.

Læs også: Fordele ved en Berg trampolin

Trampolin til nedgravning

Skal du vælge en nedgravningstrampolin som en Flatground eller inground model? Personligt fortrække jeg disse, også selvom der er en del mere arbejde med at få gravet ud til trampolinen. For det første er de mere sikre at benytte, og for det andet så blender de meget bedre ind i din have frem for en havetrampolin på ben. Ulempen ved at benytte en nedgravningstrampolin, er at du ikke så nemt kan flytte rundt på den, som du kan med en almindelige trampolin på ben.

Dyr eller billig havetrampolin?

Skal du vælge et kvalitets mærke som en Berg trampolin, eller er det nok at købe en af de helt billige trampoliner fra det lokale supermarked? Jeg ville nok holde mig fra de helt billige havetrampoliner, med mindre det blot er for lige at prøve om det overhoved at i gider bruge. For det første er performance langt fra lige så god, som på en kvalitets trampolin. For det andet er kvaliteten markant dårligere, hvilket ofte resultere i en kortere levetid på trampolinen. For det tredje er sikkerheden langt fra på samme niveau som den du finder på de større trampolin brands. Det er f.eks. ting som tykkelsen på kantpuderne, om alle kanter på trampolinen er dækket godt nok til og mange andre små deltaljer som påvirker sikkerheden.

Når det så er sagt, så vil jeg heller ikke som første gangs trampolin gå ud og købe en Berg Ultim Elite eller en anden alt for dyr model, for du risikere at opdage at det at hoppe trampolin kun lige er sjovt i starten og så kommer den efterfølgende til at stå ubrugt hen. Så læg evt. ud med at købe en af de billige kvalitets trampoliner, frem for en af de aller billigste du kan finde. På den måde får du en fin havetrampolin som du kan have masser af sjov med i et år eller 2, hvorefter du har mulighed for at sælge den brugt, og så opgradere til en lidt større og dyrere havetrampolin.

Create your website with WordPress.com
Kom igang
%d bloggers like this: