Motion med Airtracks

Hvis du har et barn men lidt gang i, så bør du måske overveje om en Airtrack ikke var noget for dit barn. Min søn kunne aldrig sidde stille da han var yngre, og min datter interesserede sig meget for gymnastik. Begge krævede at vi ofte skulle lave noget aktivt, hvilket altid var en udfordring derhjemme. Airtracks er en glimrende form for motion, og en motionstype som de fleste børn vil elske. I sidste uge skriv vi lidt om hvordan du vælger den rigtige model, har du endnu ikke læst det indlæg finder du det her

Tips til Airtrack

En form for aktiv og sjov leg/træning hjemme kunne være bed brug af en Airtrack. En Air Track er en oppustelig gymnastikmåtte som bruges meget inden for gymnastik, cheerleading, parkour og kampsport. Fordelen ved Airtracken over en standard gymnastikmåtte, er at den luft som er i Airtracks, gør at du får lidt mere højde og fart på dine spring. Dette gør det f.eks. muligt at udføre øvelser som du ellers ikke vil kunne lave, eller sammensætte springserier som er lidt ud over det almindelige. Læs også: Hvilken Airtrack bør du vælge?

Størrelsen på Airtracks

Som udgangspunkt vil du gerne have en Airtrack, som passer ind der hvor den skal bruges. Er det inde i huset, så er en 3 meter nok den længste de fleste får plads til. Hvis du vil sikre dig, at den ikke er for tæt på møbler eller vægen. Skulle barnet falde, ønsker du jo ikke at han eller hun kommer til skade, bare fordi der ikke er plads nok omkring Airtracken. Mange vælger også at bruge deres Air Track ude i haven, og her slipper man ofte fint afsted med en længere og bredere model. Rigtige mange foretrækker en H10 5 meter mode til have træning, da dette er en rigtig god størrelse, både til begyndere og øvede. Til idrætshaller og hardcore gymnaster, er en h15-h20 på 6-10 meter ofte et lidt bedre valg, men typisk er disse modeller for store til en almindelig have. Jo længere en Airtrack er, jo flere springkombination kan du udføre på den, hvilket klart gør det sjovere jo mere erfaren en gymnast du er. Jo tykkere den er, jo mere fart og højde kan du få på dine spring, hvilken også er grunden til at de fleste konkurrencer foregår på en 30 cm model.

Farve på Airtracken

Selvom farven ikke har nogen indflydelse på performance, så er der alligevel mange børn som går meget op i hvilken farve deres Airtrack har. F.eks. er det de færreste drenge som vil have en lyserød Airtrack, mens mange piger vil elske en sådan. Heldigvis fås de fleste Airtracks i forskellige farver, typisk i blå, sort og nogle modeller kommer også i grøn eller pink. Så vælg gerne en farve du ved dit barn kan lide. Dog skal farve ikke fortrinsret over modellen, da det nu engang er mere vigtigt hvordan den er at bruge, frem for hvordan den ser ud.

Airtrack til hjemmet

Til en nybegynder eller de yngre børn er en Airtrack Mini eller hjemme model ofte det bedste vælg, da det er en god måde at lære de basale spring på, og komme i gang med Airtracks. De er ofte ret lettet, nemmet at pumpe op og gemme væk efter brug. Og i mange hjem har du også plads til at benytte dem i hjemmet, noget som er en kæmpe fordel, især til de lidt yngre.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Kom igang
%d bloggers like this: