Mange Airtracks til børn er fyldt med giftige kemikalier

Airtracks er et af de mest populære gymnastikredskaber i dag – og med god grund. En Airtrack er en type gymnastikmåtte, der er fyldt med luft, hvilket gør det lettere at udføre forskellige spring og lære gymnastik på. For mange gymnaster et super træningsredskab. En meget stor procentdel af de børn i alderen 6 til 17 år, der dyrker gymnastik, har en Airtrack derhjemme eller nede i klubben hvor de træner. Problemet er, at næsten alle Airtracks er fyldt med giftige Ftalater. Ftalater er en type kemikalier, der har en blødgørende effekt, og som tilsættes plastmaterialer som f.eks. PVC for at gøre materialet mere blødt. Næsten alle Airtracks, der sælges i Danmark, indeholder disse skadelige kemikalier hvilket faktisk er lidt af et problem. Især da det typisk er børn som bruger dem, og netop børn er dem som bliver mest påvirket af disse skadelige Ftalater.


Læs mere – Valg af Airtracks uden giftige kemikalier

Hvad er Ftalater?

Ftalater er en type af kemikalier, der har en blødgørende effekt på visse typer af plastik, og som tilsættes plastmaterialer som f.eks. PVC for at gøre materialet blødt og nemmere at arbejde med.
Ftalater er en gruppe af kemikalier med samme grundstruktur. Nogle ftalater har vist sig at være skadelige for mennesker, men ftalater er forskellige og har forskellige virkninger på mennesker og miljø. Nogle af de mest almindelige ftalater, der tidligere blev brugt, var DEHP (Di(2-ethylhexyl)phthalat), DBP (Dibutylphthalat), DiBP (Diisobutylphthalat) og BBP (Butylbenzylphthalat).
Alle disse kemiske stoffer er klassificeret som skadelige for især fostre og forplantningssystemer og er nu forbudt i de fleste anvendelser i det meste af EU. Ikke desto mindre anvendes disse ftalater i vid udstrækning i mange typer plastprodukter, f.eks. Airtrack-gymnastikmåtter som vores børn jo desværre er i ret tæt kontakt med.
Ud over DEHP, DBP, DIBP og BBP er der mange flere ftalater på kandidatlisten over særligt problematiske stoffer (SVHC), som også er almindeligt forekommende i Airtracks og lignende produkter, der bruges af vores børn.

Hvordan undgår man at købe Airtracks med ftalater?

Det koster meget mere at lave en Airtrack uden giftige ftalater end at bruge billig plastik og derefter blødgøre den med ftalater. Det betyder, at du kan være helt sikker på, at billige Airtracks er fyldt med Ftalater. Hvis producenten ikke angiver på sit websted, at produkterne er ftalatfrie, kan du være sikker på, at de indeholder ftalater og derfor er skadelige for dit barn.
Så før du køber en Airtrack – besøg producentens websted og se, om de fortæller noget om kemien i deres produkter. For hvis det er noget, som de betaler ekstra for at fjerne for produkterne, vil de helt sikkert også reklamere for det på deres websted. Hvis du ikke kan se, hvilket mærke en bestemt Airtrack er, skal du ikke købe den, men finde en, der er fri for farlige kemikalier. De findes faktisk derude. Så brug lidt ekstra tid på at lede efter et mærke som ikke indeholde disse skadelige stoffer.

Læs mere – Tysk side med info op plast og Airtrack modeller

Er det kun Airtracks, der indeholder disse skadelige ftalater?

Nej, desværre indeholder meget af den “bløde” plastik, du køber, ftalater. På trods af at det i mange tilfælde er ulovligt at anvende dem i produkter, som forbrugerne har i hænderne. Alt lige fra legetøj til visse typer tøj. Så hvis der er blødt plastik i nogle af de ting, dit barn bruger, kan det være en god idé at kontrollere, at det også er ftalatfrit. En god ide er derfor at undersøge alt plast som børnene kommer i meget kontakt med, og sikre sig at det ikke indeholder skadelig kemi.

Læs mere – Hvilke Air tracks indeholder ikke giftig kemi?

Det var lidt om en emne jeg går en del op i, nemlig at de ting vores børn bruger gerne skal helt fri for skadelige stoffer som f.eks. giftig ftalater og tungmetaller. Jeg håber derfor det også er noget du tager med i overvejelserne næste gang du skal ud og købe en ny Airtrack til dit barn.

Køb trampoliner lokalt eller i en webshop?

Du står og mangler en god ny trampolin, men skal du købe den online i en af de mange webshops derude eller købe den i en af de lokale butikker? En problemstilling som mange af jer sikkert har stået i. Lad os prøve at se lidt på fordele ved at købe lokalt – kontra at købe i en online webshop.

Læs mere: Hvilken webshop til salg af sportsudstyr?

Fordele ved at købe trampoliner i en webshop

Der kan være en hel del fordele ved at købe i en online webshop frem for i en almindelig butik. For det første er udvalget online ofte langt større end når du køber i en butik. Er det f.eks. en Berg trampolin du er ude efter, så har de måske 4-5 modeller i sportsbutikken, mens de i nogle af de større online butikker nemt kan have 20-30 forskellige trampolin modeller. Så chancen for at finde den helt rigtige trampolin, er noget større over Internettet. Konkurrencen online er også typisk betydelig større end den vil være lokalt. Dette afspejles ofte i prisen, så der kan nemt være 500-1.000 kroner at spare ved at købe trampolinen over nettet. Du spare også køreturen, slipper for at stå i kø, og kan nemt og hurtigt se hvad andre skriver om den model du har kik på. Personligt bruger jeg produkt anmeldelser i stor stil når jeg køber lidt større ting i webshops. Ikke kun på den webshop jeg lige er inde på, men også hvad folk ellers skriver om produktet ude på Internettet. Det er typisk lidt mere troværdigt, en hvad en sælger står og fortæller i den lokale sportsbutik.
Det var lidt om hvilke fordele der er ved at handle online, lad os se lidt på hvilke fordele der så evt. kan være ved at købe lokalt.

Læs også: Billig online butik til idræt og fitness

Fordele ved at købe trampoliner i den lokale butik

Der er selvfølgelig også en del fordele ved at undlade at købe i en webshop og i stedet købe din trampolin i den lokale butik. Jeg er typen der godt kan lidt at prøve tingene inden jeg køber, eller i det mindste røre ved og mærke kvaliteten. Noget som desværre ikke er muligt online. Skulle jeg købe en ny trampolin, så ville jeg nok tage ud og prøve den. Der er jo ret stor forskel på de forskellige modeller, og det er ikke altid at det nødvendigvis er den dyreste man selv syntes er den bedste. Jeg er også lidt tilhænger af man støtter de lokale butikker, frem for de store online webshop butikker. Lidt for mange handel er efterhånden flyttet online hvilket godt kan være lidt en skam. En anden kæmpe fordel ved at købe den lokalt, er at du kan få med den med samme dag og komme i gang med opsætningen af den. Køber du over nettet kan det godt gå flere dage inden den kommer. Derudover skal du i mange tilfælde også betale en mindre formue i levering. Nogle steder har jeg set fragtpriser på helt op til 500 kroner for levering af en større Berg trampolin. Jeg køre gerne 20 minutter ned til det lokale shopping center for at spare de 500 kroner. og får at kunne få trampolinen med samme dag. Noget som for mig også er vigtigt, da jeg ikke er den tålmodige type.

Læs også: Er disse trampoliner virkelig de bedste?

Det var en lille smøre om fordele og ulemper ved at købe trampoliner lokalt og online. En problem stilling jeg selv stod her for lidt tid siden da vores gamle trampolin skulle udskiftes efter flere års flittig brug. Jeg valgte dog til sidst at købe online, simpelthen fordi den model jeg gerne ville have – ikke var til at finde lokalt nogle steder. Det ene sted kunne de dog godt bestille den hjem, men så snakkede vi op til 1½ måned inden de fik den hjem, og det var alt for langt tid at vente.

Billig trampolin – spild af penge?

Vi ser ofte at folk der skal ud og købe deres første trampolin typisk går efter en billig trampolin. Men er det nu også den bedste løsning, eller kan det bedre betale sig at betale lidt mere for en kvalitets model som eksempelvis en Berg trampolin?

Læs mere – Valg af sportsudstyr til træning

Fordele ved at købe en billig trampolin

Det er selvfølgelig en stor fordel ved at købe en billig trampolin og det er at du spare penge. For mange er der en stor forskel på om du skal smide 2000 for en trampolin eller 4.500 kroner. Dette betyder især noget hvis du er usikker på om dit barn overhoved kommer til at bruge trampolinen eller om det blot er en fiks ide han eller hun lige har fået. Eller endnu værre, hvis du selv syntes at nu skal børnene være lidt mere aktiv, og så køber en trampolin til dem. I dette tilfælde kan det være lidt skræmmende at skulle bruge alt for mange penge på en trampolin som du inderst inde tvivler lidt på de overhoved kommer til at bruge. Så en måde at teste det af på kan være ved at købe en billig trampolin og se om det overhoved er noget de kommer til at bruge.

En anden fordel ved at starte billigt ud, er at du ikke vil være helt så øm over for den. Køber du en 8.000 kroners Berg trampolin, så er du mere opmærksom hvordan de bruger den, hvor mange der hopper på den, og om konen køre ind i den med plæneklipperen osv. En billig model er man ofte lidt mere ligeglad med.

Læs mere – Hvilken type sport skal du vælge hvis du elsker trampolin spring

Fordele ved at købe en kvalitets trampolin

Den helt store ulempe ved en billig trampolin er typisk kvalitet og performance ikke er på niveau med det du får fra en god trampolin. Bruger du lidt ekstra på f.eks. en Berg trampolin, så vil du ikke alene få en trampolin der holder i mange flere år, men også en trampolin som er sjovere at bruge, hvilket gør at børnene ikke så hurtigt bliver træt af den. En anden grund til at overveje at bruge lidt ekstra på trampolinen, er at du får mere sikkerhed for pengene. Bedre og tykkere kantbeskyttelse, mindre chancen for at den ruster og du kommer til skade osv. Så hvis sikkerheden også betyder noget, så lad være at købe en billig trampolin. Det med at en god trampolin er sjovere at bruge, er heller ikke noget du bør undervurdere. Hvor man ofte ser at børnene bliver trætte af at hoppe på den billige efter en måned eller 2, så ser man ofte at dem som har en god trampolin med stor sandsynlighed kommer til at bruge den meget mere. Fuldstændig på samme måde som med en Airtrack.

Læs mere – Sådan vælger du den rigtige Berg trampolin

Men hvad skal man så vælge? Den billige trampolin eller en af de dyre North eller Berg trampoliner? Mit råd vil være, har du råd til det så køb en god model fra starten. Ingen grund til at spilde penge på en billige trampolin, så du måske allerede kommer til at bytte ud næste sommer. Er det småt med penge, så er en billig model stadig bedre end slet ingen trampolin. Det samme hvis du tvivler en del på om de overhoved kommer til at bruge den, så giver det heller ingen mening at smide 7.500 efter en Berg champion og efterfølgende samme beløb på at få den gravet ned i haven.

Så ja i mange tilfælde vil en billig trampolin være spild af penge.

Løbetræning ude – sundt eller skidt?

Er det sundt at løbe ude? Løb er en af de sportsgrene hvor folk ofte får sportsskader, så er det faktisk sundt for kroppen at løbe eller bør man helt holde sig fra den slags sport og i stedet hoppe lidt trampolin eller bruge sin Airtrack? Lad os se lidt på fordele og ulemper ved løbetræning så du selv kan vurdere om det er noget for dig, eller om det er noget du bør holde dig fra.

Fordele ved løb

Der er faktisk en hel del gode fordele ved at løbe. Når du løber bruger de en stor del af kroppens muskler, også selvom de fleste tror det kun er benene du bruger. Du bruger mange af kroppens store muskler, dog primært i underkroppen. Udover at det træner dine muskler at løbe, så bliver dine knogler, senevæg og led også stærkere. Ledbrusken bliver tykkere og stærkere, og dit kredsløb forbedres og bliver mere effektivt. Du bliver bedre til at bruge den mængde ilt kroppen optager. Og så kan det faktisk også være en god måde at stresse lidt af på og få løsnet op i kroppen.

Læs også – Sport og fitness – hvilket udstyr skal du vælge?

Så der er bestemt mange gode grunde til at du bør overveje løbetræning. En kort opsummering vil være:

  • Musklerne bliver stærkere.
  • knogler, led og senevæv bliver stærkere.
  • Ledbrusken bliver tykkere.
  • Din kondition forbedres
  • Du får en et mere effektivt kredsløb
  • Dit iltforbrug optimeres
  • Kroppen afstresses under løb

Læs også – Derfor er løbetræning sjovest om foråret

Ulemper ved løbetræning

Men hvis løb nu er så sundt som vi kan se herover, hvorfor er der så mange der fraråder løbetræning? Når du løber påvirker du dine sener og led med en ret så stor belastning. Jo længere du løber og jo hurtigere du løber jo mere belaster du kroppen. Det første problem her er, at din kondition ofte forbedres hurtigere end dine sener og led gør, og derfor øges belastningen her i takt med at du intensivere træningen. Det andet problem med løbetræning er at jo mere du vejer jo mere belaster du også dine sener og led, og typisk er det fordi ens vægt er kommet for højt op at man begynder på løbetræning. Derfor ser vi også rigtig mange løbeskader som løbersknæ, skinnebensbetændelse, skader i lægmuskulaturen og overbelastning af akillessenen. Ofte er det ikke tale om alvorlige skader, men skader som alligevel gør at du er nød til at holde en pause med træningen.

Læs også: Derfor bør du købe en kvalitets havetrampolin

En måde at minimere chancen for skader, er at sørge for du har nogle gode løbesko. At maksimalt øge belastningen med cirka 10% om ugen og stoppe i tide hvis du begynder at få ondt. Dette gør ikke nødvendigvis at du helt slipper for skader, men det kan være med at mindske chancen for det.

Det store spørgsmål er så – bør du dyrke løbetræning eller er andre typer af sport bedre for dig? Jeg vil sige at løbetræning generelt er en god form for træning, så længe du holde dig lidt tilbage og undgå for hurtig fremgang. Jeg har selv dyrket løb i flere år, og har ind i mellem haft lidt skader, dog intet alvorligt. Husk på at du også inden for andre typer af sport kan risikere at blive skadet. Fodbold er også ret hårdt for kroppen, på trampolinen eller Airtracken risikere du at lande forkert efter et spring, inden for cykling kan cyklen vælte og sådan er det med langt de fleste typer af sport. Der er altid en lille chance for at det går galt eller du får en skade. Lad dog ikke det afskrække dig fra at dyrke sport, da de mange fordele langt overgår ulemperne ved ikke at dyrke sport. Høre du til i den tunge ende (110+ kg) så evt. overvej cykling eller svømning til at starte med, og så senere skift over til løb, det kan også være med til at holde skaderne væk og undgå overbelastning.

Berg trampoliner til gymnastik

Elsker du gymnastik spring, tumbling eller bare at hoppe trampolin? Så bør du overveje at anskaffe en Berg trampolin til gymnastik træning eller blot lidt ekstra sjov ude i haven. Grunden til at jeg her anbefaler Berg trampoliner frem for et af de mange andre brands, er at de lige er klasse over resten hvis du spørger mig. Både når det kommer til ydelse, men også kvalitet og sikkerhed. Desværre også når det kommer til prisen, da en Berg ofte koster lidt mere end mange andre mærker inden for trampoliner. Får mere information om denne type trampolin læs vores artikel om Berg Trampoliner

Hvorfor træne gymnastik på en trampolin?

Men hvorfor overhoved bruge en trampolin frem for en Airtrack eller gymnastik måtte når du træner spring? Jeg kan i perioder bedre lide at spring på trampolin frem for Airtracks, da du får lidt mere højde på trampolinen hvilket jeg syntes er vildt fedt. Du kan på et højt hop sammensætte flere forskellige spring i et hvilket du ikke helt har mulighed for på samme måde en på gymnastik måtte, og kun til nøds på en Airtrack. Er man stadig i den fase hvor man gerne vil være de forskellige spring kan en gymnastik trampolin også fint bruges som et redskab til at hjælpe. Netop fordi du nemt kan komme 1-2 meter oppe i luften på en trampolin, så er det meget nemmere at træne et spring du gerne vil lære, du lander også noget blødere på en trampolin de gange springet ikke lykkes. Nogle syntes måske det er lidt snyd, men faktum er at du har nemmere at træne et nyt spring på trampolinen, og derefter kan du så gå over og træne det på din Airtrack, som også giver et boost og gør det nemmere at udføre springen. Til sidst vil du så, med nok øvelse, også være i stand til også at udføre det på en almindelig gymnastikmåtte, og så kan du tilføje endnu et spring til dit repertoire.

Bruger du en gymnastik trampolin som en del af din gymnastiktræning, så vil du med garanti kunne se forbedringen noget hurtigere end hvis du træner uden brug af trampolinen. Derfor kan jeg klart anbefale at man bruger sin havetrampolin hvis man træner gymnastik, og har man ikke en sådan, så brug en Airtrack da denne også giver en stor mængde hjælp til dine spring.

Det var lidt om hvorfor du bør ever en Berg trampolin til gymnastik. Nu har du en lille ide om hvilke fordele der kan være ved at kombinere gymnastiktræning med trampolinhop og hvorfor de to ting passer så fint sammen.
Brug for mere læsning inden for trampoliner og Airtracks?

Berg trampoliner til hjemmebrug og spring
Kan det betale sig at sælge en brugt Airtrack?
Kan du træne mere ved brug af massage?
Trampolin træning og springgymnastik
Sport og fitness – find den rette webshopVælg den bedste Airtrack til dine børn

Står du og skal købe en ny Airtrack til din datter eller søn, og er i tvivl om hvilken af de mange modeller du skal købe, så kommer her en lille guide til at hjælpe dig i den rigtige retning.
Der er grundlæggende 4 ting du skal overveje.. Længden af Airtracken, højden, prisen og om den er fyldt med giftig kemi. Derudover kan mindre ting som brede, farve, mærke selvfølgelig også spille lidt ind på valget. Men lad os ligge ud med at se på hvorfor længden af Airtracken er er vigtig.

Læs også: Kan Airtracks bruges til gymnastik?

Hvor lang skal din Airtrack være?

Længden af din Airtrack har betydning for hvor mange spring du kan sammensætte på den. Hvor meget fart du kan få på dine spring, og dermed også hvor højt du maksimalt kan komme op i luften. For nybegyndere er det derfor ofte nemmere med en kort Air track på 3-4 meter. Den er forholdsvis billig, vejer ikke så meget og er nem at tage med rundt til vennerne. Her kan du nemt træne enkelte spring og korte serier af spring. Til de lidt ældre som gerne vil have lidt mere fart på, eller er dygtige nok til at sammensætte forskellige spring vil en længere Airtrack være at foretrække. En cirka 5 meter model er typisk et godt valg til denne gruppe. Til de rigtige dygtige gymnaster med flere års erfaring inden for gymnastik vil en 6-8 meter model være det oplagte valg. Så frem der er plads til den i haven eller hvor den nu skal bruges. Husk der skal ikke kun være plads til Airtracken, men også luft omkring den, så du ikke kommer til skade når du dyrker gymnastik eller spring på den.
En ting du skal overveje når du vælger længe på Airtracken er hvor skal den bruges? Er det kun ude i haven eller skal den også kunne bruges inden for? Her har du på nogle Airtrack modeller mulighed for at starte ud med en 3 meter model, som du kan øve på inde og ude, og efterfølgende købe en ekstra 3 meter model plus en velcro connector, så du kan sammekoble dem til en lang 6 meter Airtrack. Så har du mulighed for både at bruge dem inde og ude.

Læs også: Hvorfor vælge en Airtrack til gymnastik træning?

Højde på Airtracken

Højden har stor betydning for hvor meget bounce du får på Airtracken. Altså hvor meget ekstra højde Airtacken giver dig når du hopper på den. En typisk begynder højde er 10 cm hvor du får en smule ekstra hjælp som ofte er nok til at du kan klare de spring du ikke helt vil kunne klare på en almindelige gymnastikmåtte. Skal det være lidt mere sjovt kan du vælge en 15 cm model som giver noget mere bounce, og til de dygtige gymnaster vil en 20 cm model nok være at fortrække. Bare husk på at jo tykkere en model du vælger jo mere koster den og jo tungere bliver den også.
Til elite gymnaster og konkurrencer er det typisk en 30cm model man vil vælge, men så snakker vi heller ikke længere sjov og leg ude i baghaven. Denne model er udelukkende til de dygtige gymnaster som ønsker at forbedre deres færdigheder mest muligt.

Læs også: Valg af Airtrack

Kemi i din Airtrack

En anden vigtig detalje som mange næppe tænker over er hvad indeholder din Airtrack? Så godt som alle Airtracks indeholder hovedsageligt PVC plastik, hvilket som udgangspunkt ikke er noget problem. Problemet er bare at PVC-plast som udgangspunkt er stærk, hård, stiv hvilket jo ikke er de egenskaber man har brug for i en Airtrack. Derfor tilsættes der i langt de fleste modeller phthalater som blødgør plastikken. Dette giver Airtracken den velkendte bløde overflade som gør den er så brugbar til spring og gymnastik. Her er problemet så at phthalater er hormon forstyrrende og man anbefaler at have så lidt kontakt mellem hud og phthalater som muligt. Når barnet hopper rundt på eller leger på sin Airtrack, så er der som regel en hel del kontakt med plastikken og huden, hvilket kan føre til f.eks. sterilitet senere i livet og en lang række andre problemer. Jo mere barnet udsættes for phthalater i dagligdagen jo større er chancen for problemer. Derfor vil jeg anbefale at det også er noget som bør indgå i ens overvejelser om hvilken Airtrack du skal købe. Meget få modeller, som f.eks. GymPlays Airtracks er helt fri for skadelige phthalater. Er det ikke noget som producenten eller forhandleren direkte reklamere med, så kan du være næsten helt sikker på at Airtracken indeholder phthalater. Igen noget som bør indgå i dit valg af Air track.

Gymnastik trampolin – hvilken model er bedst?

Dyrker du gymnastik, så elsker du med garanti også at hoppe på trampoliner. Men hvilke trampoliner er bedst til gymnastik og er der nogle modeller som vil falde ind under betegnelsen gymnastik trampolin? Lad os se lidt mere på nogle af de mere populære trampoliner som gymnaster ofte benytter.

Læs mere: Valg af Gymastik trampolin

Berg Ultim Elite

En virkelig god gymnastik trampolin er den store Berg Ultim Elite som kommer i en firkantet model. Den store fordel ved at vælge en firkantet trampolin, er at i modsætning til de runde trampoliner, har en mere ens hoppeflade, hvor de runde har det bedste bounce lige i midten. Berg Ultim trampolinen kommer i samme størrelse som de olympiske gymnastik trampoliner, hvilket er en fordel hvis du øver til konkurrence eller har planer om at træne til OL.
For mange gymnaster er en Berg Ultim Elite trampolin et virkelig godt valg på grund a formen, størrelsen, den høje performance og kvalitet. Og som noget helt unikt, kan du til den model tilkøbe en smart Aerowall som giver en helt ny dimension til trampolinhop. Dette er klart en af de bedste Berg trampoliner (og dyreste). Så vores anbefaling inden for en trampolin til gymnastik er Berg Ultim Elite FlatGround Sports.

Læs mere om: Berg Trampoliner

Berg Ultim Champion InGround

Den lidt mindre Berg Ultim Champion InGrounds. er med sin størrelse på 220 cm x 330 cm er rigtig god gymnastik model til de yngre gymnaster og en kommer med en rigtig fornuftig pris på under 5.000 kroner. Så er du ude efter en kvalitets havetrampolin med høj performance og sikkerhed, som kan bruges til både sjov og gymnastik, så er en Berg Ultim Champion et oplagt valg til de nye mindre gymnaster. De ældre og mere øvede vil nok stadig foretrække en større model, men til mange er dette en god kombination af pris, størrelse og ydelse. Her har du mulighed for at lave saltoer, skruer og alle de andre spring og samtidig får rigtig god højde på springene.

Er du til gymnastik, parkour, cheerleading så er en trampolin et godt redskab at træne dine spring på. Alternativt kan du overveje en Airtrack som også er glimrende til den slags træning, men du får ikke samme højde på springene på en Airtrack som på en trampolin.
Med redskaber som have trampoliner og Airtracks får du mulighed for bedre at øve de spring du ellers har svært ved, eller træne dem på en ny og sjovere måde. Jeg har set flere som har haft rigtig meget glæde ved en gymnastik trampolin, og efter blot et par ugers træning blevet en betydelig bedre gymnast. Så dyrker dine børn gymnastik eller elsker de hop og lej, så går man bestemt ikke forkert ved at investere i en god havetrampolin som f.eks. de populære Berg trampoliner til børn og unge.
undefined

Fordele ved at vælge en Berg Trampolin

En trampolin er ikke blot en trampolin, der er rigtig stor forskel når vi snakker form (rund, oval eller firkantet), størrelse, performance, pris, kvalitet og sikkerhed. Nogle trampoler har måske en rigtig god performance men elendig kvalitet eller forkert form, andre er billige men er så dårlige på kvalitet og performance. Berg trampoliner er rigtig gode på det meste, undtagen på prisen hvis du spørger mig. Alt det gør at det godt kan være lidt svært at finde den helt rigtige trampolin til dit behov. Nu om dage ser vi trampoliner i langt de fleste danske haver, så de er virkelige blevet populære her i 2020.

Høj kvalitet og sikkerhed

Trampolin hop er efterhånden blevet en ret stor sport her i Danmark. Og hvis du vil have noget af det bedste, så er en Berg trampolin mit bud på den bedste trampolin du kan købe hvis du er vild med sport, gymnastik eller idræt.

Grunden til at jeg fremhæver lige netop Berg trampoliner, er at her de virkelig gjort noget ud af deres produkter. Hver enkelte del i trampolinen er nøje udvalgt og testet så du får en trampolin, der ikke alene er af en rigtig god kvalitet, men som også kan tåle at stå ude i flere år uden at gå til eller ruste.

Læs også Hvorfor vælge en Berg trampolin

En anden stor fordel ved Berg trampoliner er sikkerheden. Her får du en kvalitets havetrampolin som ikke alene kan holde til børns hårde leg på den uden at bryde sammen, men også en model med ekstra tykke kantbeskyttere, ingen skarpe metal kanter du kan slå dig på eller andre problemer. Trampolinen er også rigtig tung på grund af de massive stålrammer, hvilket igen forhindre at den blæser væk – selv i kraftig vind.

Så er kvalitet og sikkerhed ting som du går op i, så får du faktisk ikke en bedre trampolin end dem du finder hos Berg.

Jo dyrere en model du vælger, jo mere er der kælet for netop sikkerheden og kvalitet. Til de fleste modeller er der endda muligt at købe 2 forskellige slags sikkerhedsnet, et standard net og et delux net. En anden fordel ved disse modeller er vægten. Det kan godt være det ikke føles som en fordel når du skal bære den hjem og stille op. Men du kan være sikker på at når det stormer så bliver den hvor du har sat den.

Berg Trampolin – Performance

Dyrker du trampolin som sport eller som træning inden for gymnastik, så er performance en vigtig faktor. Vil du have det bedste du kan få – så ligger Berg Trampoliner højt på listen. Deres mindre modeller som Berg Favorit er gode til børnefamilierne som gerne vil have en billig kvalitets havetrampolin. Deres mellem modeller som Sport Elite er gode til dem som ønsker lidt mere, men ikke vil smide over 10.000 efter en top model.
Skal du have den bedste performance så er en Berg Grand Champion eller Berg Ultim Elite et godt bud på en virkelige superb have trampolin hvor der virkelig er kælet for både performance, kvalitet, sikkerhed og udseende. Skal det være rigtig vildt, så overvej en aerowall til din Ultim Elite for at få en helt ny hoppe dimension på – det kan bestemt anbefales.

Som du kan se, så er der masser af fordele ved en Berg trampolin, men der er også ulemper.
Det kan til tider være svært at finde en dansk trampolinforhandler som har den model du er ude efter på lager, og mange gange er der 2-4 ugers levering på bestemte modeller. Den anden klare ulempe er prisen. Mange er ikke villige til at smide 6-8.000 efter en trampolin også selvom den både er Inground, flatground, har et fedt design eller høj sikkerhed. Men udover prisen, så syntes jeg personligt ikke der er noget som helst i vejen med Berg trampoliner – selv deres support er rigtig god, skulle du få brug for denne.

Create your website with WordPress.com
Kom igang