Havetrampolin – hvad skal du vælge?

Der er stor forskel på trampoliner både når vi snakker kvalitet, sikkerhed, performance men også pris. Så er du på udkig efter en god havetrampolin så kan det være svært at overskue de mange forskellige muligheder der findes. Lad os se lidt nærmere på et par af de valg du skal træffe når det kommer til at vælge den perfekte have trampolin

Læs også: Find den bedste havetrampolin

Med eller uden sikkerhedsnet?

Skal du tilkøbe et sikkerheds til din trampolin eller er dette spild af penge? Skal trampolinen benyttes af mindre børn, eller nye så er det en rigtig god ide med et sikkerhedsnet. Har du en inground eller flatground havetrampolin, så er det måske ikke helt vigtigt med et sikkerhedsnet som hvis trampolinen står på ben og er yderligere en meter over jorden. Ulempen ved et sikkerhedsnet er at det kan være lidt mere vanskelig at komme op og ned fra trampolinen, da du jo skal igennem åbningen i sikkerhedsnettet, men mange syntes også at det ser rodet ud i sin have med et stort sikkerhedsnet oven på sin trampolin.

Læs også: Fordele ved en Berg trampolin

Trampolin til nedgravning

Skal du vælge en nedgravningstrampolin som en Flatground eller inground model? Personligt fortrække jeg disse, også selvom der er en del mere arbejde med at få gravet ud til trampolinen. For det første er de mere sikre at benytte, og for det andet så blender de meget bedre ind i din have frem for en havetrampolin på ben. Ulempen ved at benytte en nedgravningstrampolin, er at du ikke så nemt kan flytte rundt på den, som du kan med en almindelige trampolin på ben.

Dyr eller billig havetrampolin?

Skal du vælge et kvalitets mærke som en Berg trampolin, eller er det nok at købe en af de helt billige trampoliner fra det lokale supermarked? Jeg ville nok holde mig fra de helt billige havetrampoliner, med mindre det blot er for lige at prøve om det overhoved at i gider bruge. For det første er performance langt fra lige så god, som på en kvalitets trampolin. For det andet er kvaliteten markant dårligere, hvilket ofte resultere i en kortere levetid på trampolinen. For det tredje er sikkerheden langt fra på samme niveau som den du finder på de større trampolin brands. Det er f.eks. ting som tykkelsen på kantpuderne, om alle kanter på trampolinen er dækket godt nok til og mange andre små deltaljer som påvirker sikkerheden.

Når det så er sagt, så vil jeg heller ikke som første gangs trampolin gå ud og købe en Berg Ultim Elite eller en anden alt for dyr model, for du risikere at opdage at det at hoppe trampolin kun lige er sjovt i starten og så kommer den efterfølgende til at stå ubrugt hen. Så læg evt. ud med at købe en af de billige kvalitets trampoliner, frem for en af de aller billigste du kan finde. På den måde får du en fin havetrampolin som du kan have masser af sjov med i et år eller 2, hvorefter du har mulighed for at sælge den brugt, og så opgradere til en lidt større og dyrere havetrampolin.

Airtrack – den perfekte julegave

Elsker dit barn gymnastik, så kunne en Airtrack måske være den helt rigtige gave til din datter eller din søn. I langt de fleste gymnastikklubber her i Danmark, benytter de ofte Airtracks i forbindelse med træningen. Fordelen ved dette er at disse smarte gymnastikmåtter giver lidt hjælp til dine spring, så du som nybegynder har lettere ved at udføre og dermed lære nye spring. Til de mere erfarne gør Airtracken at der kommer mere højde og fart på ens spring, hvilket gør at du har mulighed for at lave nogle endnu sjovere og komplekse spring serier. Noget som ofte slet ikke er muligt uden en Air track.

Hvorfor give en Airtrack i julegave

Men hvad gaver det at have en Airtrack hjemme og hvorfor er det så god en julegave?
Det smarte ved at have sin egen Airtrack i hjemmet, er at du nemt kan tage den frem og træne lidt hjemme nu og da. Det er en rigtig god måde at træne enkelte spring som salto, baglands salto, flik flak osv. inden for eller ude i haven hvis du har pladsen til den.
Her ser vi ofte at Airtracken er noget som børnene leger og træner i fællesskab hvilket gør det til et rigtig sjovt stykke træningsudstyr. Et trænings udstyr som ud over at være sjovt at bruge også er rigtig god til at forbedre gymnastens evner.
Så er du en af de mange forældre der syntes deres barn bevæger sig for lidt, så kunne en Airtrack være en rigtig god måde at få dem væk fra sofaen på, og en af grundene til en Air track er en god julegave.

Læs også: Brug din Airtrack i haven

Størrelsen på Airtracken

Når du så har besluttet dig for at give dit barn en Airtrack i julegave, så kommer det svære valg – hvor stor skal den være? Skal det være den lille 10cm model eller den lidt større 10cm model? og hvor lang skal den være – en 3, 4 eller 5 meter Airtrack? og selvfølgelig det vigtigste, hvor mange penge er du ville til at bruge på en Air track?

Læs mere: Brug af Air Track til springgymnastik

Fordelen ved at købe den lidt større 20 cm model, er at du får endnu mere højde på dine spring når du bruger den, frem for 10 centimer modellen. Hvis dit barn ikke er ret gammel eller helt ny inden for gymnastik, så er en 10cm ofte den bedste Airtrack for barnet, men hvis det er tale om øvede gymnaster eller lidt ældre børn, så skal du nok op i en 20 cm model. Desværre stiger prisen også når man tager springet fra 10cm til 20cm.

Jo længere din Air Track er jo længere en spring serie kan du lave på den. Hvor de små 2.4 og 3 meter modeller er glimrende til at øve enkelte spring på, så er de for små til at du kan lave de mere komplekse spring eller større serier af spring. Her kan du med fordel vælge en 4-6 meter alt efter hvad dit niveau er, hvor meget plads du har, og hvad budget du har at gøre godt med. En 8 årig pige med 6 måneders erfaring inden for springgymnastik vi få stor glæde af en 4 meter, mens en 12 årig dreng der har sprunget i et par år, vil få langt mere ud af en 6 meter model.
Airtracks fås også i forskellige bredder, men de fleste er omkring 1½ meter bred hvilket er en passende brede til at man som regel ikke ryger ved siden af i en spring serie. Chancen for at man kommer ud af kurs og ender ved siden af Airtracken vokser i takt med at den bliver længere. Der for ser man også at nogle af de lange Airtrack modeller er 2 eller 2½ meter i bredden – hvilket gør dem ret sikre at bruge.

Kemi i Airtracks

På det seneste har der været en del snak om skadelige stoffer og phtalater i mange af de produkter vores børn bruger. Desværre er det også noget man ser i rigtig mange Airtracks hvilket er et ret stort problem da vores børns hud er i stor berøring med plastikken på Airtracken. Især de phtalater der typisk benyttes til at blødgøre plastikken med er noget som er under kraftig mistanke for at formindske even til at få børn.
Så når du køber Airtrack, så bør du sikre dig at den Air track du køber er fri for skadelige kemi og phtalater.

Nu burde du have en lille ide om hvad du skal være opmærksom på når du skal ud og købe en Airtrack til julegave.

Air track til børn - den bedste julegave de kan få.

Berg Trampoliner til haven

Er du på udkig efter en ny trampolin til haven? I denne artikel ser vi lidt nærmere på hvorfor du med fordel kan vælge en Berg trampolin frem for en af de almindelige billige trampoliner til haven. Berg er et af de førende brands inden for trampoliner og lige nu nogle af de mest populære havetrampoliner i verden. Især deres inground og flatground modeller er rigtig smarte og diskrete. Men lad os se lidt på hvilke fordele der er ved en Berg fremfor andre trampolin brands.

Læs også: Find den bedste trampolin

Berg trampoliner er sikre

Selvom det er sjovt at hoppe på en trampolin, så kan det også være farligt. Derfor er sikkerhed en af de ting som berg sætter stor fokus på. Faktisk den vigtigste i følge dem selv.
Men hvad gør de lige for at sikre at man ikke kommer til skade når man benytter en Berg trampolin? Bl.a. nogle af følgende tiltag.

  • Alle trampoliner – inklusiv tilbehør – er udviklet og designet med sikkerhed i tankerne. Hver trampolin er f.eks. testet grundigt inden den forlader fabrikken.
  • Hver BERG trampolin er beklædt med en beskyttelse kant, som dækker alle fjedre og metalkanter.
  • Selve trampolin rammen er udstyret med flere stærke samlings nitter, som sørger for en stærk og robust ramme der kan holde til lidt af hvert, og sørger samtidig for at stabilisere benene – både under brug og under flytning af trampolinen.
  • Til alle trampoliner er det muligt at få forskellige typer af sikkerhedsnet, som sikre at brugeren ikke falder ud over kanten af trampolinen.

Uovertruffen kvalitet på Berg trampoliner

Berg trampoliner er designet til at kunne bruges ude i have i rigtig mange år. Du har sikkert prøvet at købe en billig trampolin til haven og allerede efter 2 år begynder du at kunne se hvordan den går til, på grund af det hårde danske vejr. Dette sker ikke med en Berg model, da disse er designet til at klare flere år uden for.

Trampoline kant beskyttelse

Alle de materialer der bruges til Berg trampolinerne, er nøje udvalg baseret på sikkerhed og kvalitet. Alt lige fra de beskyttende stof omkring rammerne, til fjedrene og duen er udvalgt og designet med kvalitet i tankerne, netop for at de skal kunne holde til at stå uden for i flere år. Derudover er det også muligt at tilkøbe forskellige typer af trampolin covers, for yderlig beskyttelse om efteråret og vinteren hvor trampolinen typisk ikke bruges så meget.

Trampolin Fjedre
Alle fjedre i trampolinerne er elastiske og belagt med et lag af zink rustbeskyttelse, som gør at de forbliver fleksible selv efter flere år ude i haven. På mange billige trampoliner ser man typisk at fjerdne begynder at gå til eller ruste efter et par år, dette kommer ikke til at ske med berg modellerne.

Syningerne i duen er lavet med trekants huller, som hver er trådet 8 gange som sikre optimal styrke og sikkerhed.

Selve rammen på trampolinen er både rustbeskyttet på ydersiden og på indersiden, hvilket igen er med til at sikre en lang levetid på trampolinerne og sørger for at de også er sikre at bruge, selv efter 4-5 år.

Berg trampoliner er sjove at bruge

Alle er designet til at holde i mange år, så bruger kan få mest muligt sjov ud af dem. Både fra det øjeblik trampolinen bliver opsat i haven til mange år senere. At bruge en trampolin er sjov både for nybegyndere, men også for de mere øvede. Men en uovertruffen performance er Berg trampolinerne ekstra sjove at hoppe på.

• Alle trampoliner er testet på alle mulige måder, og efterfølgende forbedret igen og igen, for at komme så tæt på det perfekt hop som det er muligt.
• Der er flere forskellige Berg trampoliner, både til professionel brug, men også til dig som blot ønsker en trampolin i god kvalitet eller i et diskret design som børnene kan have sjov med i haven.

Hvad enten det er den store BERG Ultim Elite eller den lille Berg favorit, så er vi sikre på at du vil få rigtig meget glæde ud af din Berg trampolin mange år fremover. Dette er et valg som du bestemt ikke kan gå galt med.

Berg Ultim - den ultimate trampolin

Airtracks til gymnastik og sport

De fleste som dyrker en eller anden form for gymnastik ved hvad en Airtrack er, og langt de fleste gymnaster har også prøvet nogle af de mange smarte Airtracks. Men var du klar over at også inden for andre sportsgrene er Airtracks rigtig populære? Ikke så meget her i danmark, men i USA benytter de i stor stil Air tracks til en lang række andre ting end vi gør herhjemme. Dette kunne f.eks. være parkour, kampsport, springgymnastik eller leg. Lad os prøve at se lidt på nogle af de andre muligheder der er.

Læs også: Airtracks til haven eller hjemmet

Airtracks til parkour

Inden for parkour giver det også rigtig god mening at benytte en Airtrack. For det første er den noget blødere at lande på end et betongulv, men den ekstra bounce den giver, gør det nemmere at øve de mange spring man ofte benytter inden for parkour. Parkour er også en sport hvor man godt kan lide at vise sig lidt. Og her gør den ekstra højde fra Airtracken at du har mulighed for at lave nogle endnu mere spændende shows og opvisnininger, få det hele til at se en smule vildere ud, hvilket appelere til parkour udøvere.

Airtracks til Cheerleading

Cheerleading er en kæmpe sport i USA, men også i lille Danmark er vi så småt begyndt at få øjene op for denne sjove og underholdende sport. Cheerleading består af meget andet end at blot hoppe lidt rundt med et par pom pom’er og her begynder det så at give rigtig god mening at benytte en Airtrack til shows og træning. Der er masser af forskellige spring inden for cheerleading, og den ekstra effekt de får ved at benytte Airtracken gør det nemmere at læse disse spring, men også til shows kan du benytte den til at lave nogle mere spændende shows at se på. Jeg vil ikke udelukke at vi kommer til at se en del mere til cheerleading herhjemme, men det kommer nok næppe op på samme højde som i USA.

Læs også: Billig Airtrack til haven

Airtracks til Kampsport

Til visse typer af kampsport kan en Airtrack også bruges til at øge eller forbedre ens spring. F.eks. hvis du gerne vil have lidt ekstra højde på det flyvende spinning roundhouse spark, baglands salto spark eller hvad teknisk som nu giver mening i forhold til den kampsport du dyrker. F.eks. er der mange der dyrker Carpoeira (brasiliansk kampdans) som med fordel kan benytte Airtracks til shows og træning. Men ud over Carpoeira benyttes de også flittigt inden for Taekwondo og andre kampsporte.

Airtracks til leg

Airtracks kan også fint bruges til leg i haven. F.eks. en varm sommerdag kan man sprøjte lidt vand på den og benytte dem som en glidebane. Eller sætte dem samme med andre redskaber og bygge en gymnastik forhindringsbane. Der er rigtig mange eksempler på brug af Air tracks inden for sjov og leg hjemme i haven. Ofte ser vi at en flok venner samles med alle deres Airtracks og laver nogle rigtig sjove baner eller stabler dem oven på hinanden for ekstra bounce effekt.

Læs også: 4 meter airtrack

Der er mange muligheder ud over spring gymnastik med Airtracks, og dette er nok også en af grundene til at de er blevet så populære også uden for gymnastik foreninger og sportshaller. Det at man nu har mulighed for at træne hjemme i stuen eller ude i haven gør at Air tracks nu er noget som rigtig mange har i deres eget hjem, og kan bruge til gymnastik, cheerleading, kamsport, parkour eller leg.

Billig Airtrack til haven

Skal du bruge en billig Airtrack til haven så er det typisk en af de mindre Airtracks du er ude efter. Det kunne måske være meget fristende at købe en Airtrack 5 meter model frem for en Airtrack 3 meter model, men kan godt være flere grunde til at vælge de mindre frem for de større Air tracks.
Den første grund er prisen. De mindre modeller på 2.4 til 3 meter koster mindre end de større gør, hvilket er en god ting hvis du gerne vil spare nogle penge. Den anden grund til at de små Airtracks kan være bedre en de større, er pladsen. Det kræver ikke så meget plads at opstille en 3 meter, sammenlignet med en 5 meter model. Derudover er det også stor forskel på hvor nemt det er at opsætte en 6 meter model sammenlignet med en på 3. Er brugeren en 10 årige pige er det meget lettere for hende at opsætte sin lille 3 meter Air track, i forhold til en større og betydelig tungere 6 meter. En størrelse som ikke på plads i hjemmet, men i nogle tilfælde kan bruges i haven, hvis man har pladsen til det.

Eksempel på en billig Airtrack – FlipZ

Airtrack Tilbud

En anden måde at få en billig Airtrack på, er ved at finde et godt tilbud på en. Der er ofte der er nogle rigtig gode tilbud hos mange af de større forhandlere, især omkring jul og januar, her kan mange ofte gøre et godt køb og få en rigtig billig Air track. Hvis du kan vente til Black Friday, er der også tit nogle store penge at spare på Airtracks. Ofte ser vi tilbud på helt op imod 40% på udvalgte modeller.

Airtrack Brugt

Du har også mulighed for at spare en del på din Air track ved at købe en brugt model. F.eks. ved at lave en søgning på brugt Airtrack til salg. Her kan du nemt finde dem til 40-50% af hvad en ny koster. Er den i god stand, og har den gamle ejer passet godt på den kan det være et godt køb. Men ofte er standen ikke helt hvad man forventede eller der er skjulte skader på den, og så er besparelsen desværre så stor som man måske havde håbet på.

Mini Airtrack til hjemmet

En af de billigste Airtracks, er de små mini modeller til hjemmet. De er typisk 2.4 meter og passer derfor ind i de fleste danske hjem, eller ude i haven når det er vejr til det. En Airtrack mini er god til at komme i gang på. Her har du mulighed for at øve eller lære de forskellige spring på en Air track som koster en brøkdel af hvad en Airtrack pro koster. Så kan du altid om et år, hvis interessen stadig er der, sælge den brugt og opgradere til en større 4 til 5 meter Airtrack. Denne vil typisk være for stor til hjemmet, man har man plads i haven er dette en model som er rigtig god.

Air track eller trampolin?

Nogle foretrækker stadig en klassisk trampolin til haven, frem for en Airtrack, da trampolinen er nemmere at komme i gang med, og for mange derfor mere sjov i starten. Men alt for ofte ser man at børnene bruger trampolinen meget de første par måneder og derefter mindre og mindre. Ved Airtracken er det ofte omvendt. Hvor de bruger den lidt i starten, og i takt med at de bliver bedre og bedre benyttes den mere og mere.

4 meter Airtrack

Den mest populære type af Airtrack er den klassiske 4 meter model. Fordelen ved 4 meteren frem for en på 3 eller 5 meter, er at den er mere alsidig og nemmere at bruge.
En 5 meter Airtrack kan for mange børn godt være lidt tung at slæbe rundt på og få sat op. Den er ofte helt umulig at få plads med inde, hvor en 4 meter i nogle tilfælde godt lige kan klemmes ind hvis man har godt med plads. En 3 meter Airtrack er for mange også et glimrende valg. Den er lang nok til at du kan lave mindre kombinations spring, kan ofte få plads inde med den og den er ikke alt for tung at bære rundt på. Men i takt med at du bliver bedre og bedre, kommer der desværre, for mange, alt for hurtigt et tidspunkt hvor en 3 meter Air track bliver for lille til de spring kombinationer du gerne vil udføre. Og her er det så af 4 meter modellen virkelig kommer til sin ret. Rigtig mange mener at fire meter modellen er den perfekte airtrack til haven, da den både er billig og brugbar.

4 meter AirTrack eller 5 meter?

Som vi nævnte tidligere, så er der desværre alt for mange unge gymnaster som hurtigt føler at deres 3 meter Airtracks ikke helt har den længde de gerne vil have. Især hvis brugeren i forvejen har en del erfaring med gymnastik, så går det ikke mange måneder inden en 3 meter Air track føles lidt for lille.
Derfor er en 4 meter gymnastikmåtte for mange et bedre valg en 3 meteren.
Men hvad så hvis vi sammenligner med en 5 meter Airtrack? Her begynder størrelsen for nogle at blive et problem. Vi ligger tæt på 20 kg i vægt hvilket gør den for tung at bære ud og sætte op for de yngste. Den er for stor til at kunne bruges inde, i langt de fleste hjem, og selv i mange haver kan det knibe med at klemme en 5 meter model ind.
Af den grund vælger langt de fleste 4 meter Airtracken, når de skal ud og købe deres første Air track.
Enkelte vælger dog også at gå med 2 styk 3 meter modeller, da disse ofte er nemmere at få plads med inden for, og så har du mulighed for senere at sætte dem sammen med en velcro connector til en lang springbane ude i haven. Har man 2 børn som begge går op i Airtracks, så er dette en rigtig god løsning da de så har begge deres til brug inden for. Men lad os prøve at se lidt nærmere på dette koncept.

Forlæng din Air Track bane

På visse Air track modeller har du mulighed for at forlænge dine spring bane. Enten ved at sammekæde 2 Airtracks, eller også ved hjælp af forskellige typer af Airtrack tilbehør. Det kan være ting som en landingmat, som du kan bruge til at lande på efter sidste spring. Dette svare groft sagt til at du har en hel meter ekstra bane at springe på. Du kan finde forskellige spring boards du kan koble på banen og dermed få en længere bane, samt en lang række andet tilbehør inden for Airtracks. Det er dog kun inden for visse modeller at du har denne mulighed. F.eks. Airtrack Factory og Gymplay. Men dette er god og effektiv måde at få mere ud af sin 3 eller 4 meter Airtrack. En 4 meter model sammen med en landingmat og et springboard, er for langt de fleste mere end rigeligt til at dække deres behov inden for spring og kombinationer. Med mindre du er elite gymnast, så er dette en kombination som giver nogle rigtig gode muligheder. Fordelen her, er at du så har mulighed for at købe en lidt mindre model, som kan bruges inden for, og så forlænge din gymnastikmåtte når du er ude i haven.

Med de mange forskellige typer af Airtracks, gælder det om at vælge både den rigtige længde, den rigtige kvalitet og en som har mulighed for at kunne udvides med det tilbehør i får brug for.

4 meter Airtrack

En 4 meter Airtrack er for rigtig mange det helt rigtige valg, da denne længde er nem at bruge og giver mulighed for både at øve enkelte spring men også kombinations spring. Her kan 3 meter modellen hurtig blive for lille og 5 meter modellen for stor og tung. Så med mindre dit barn er under 8 eller over 14 så bør 4 meteren være en Air Track model som du bør kigge nærmere på. Mange af dem som vælger en 3 meter løsning eller mindre, når på et tidspunkt til et punkt hvor de gerne vil lave mere på Airtracken end hvad der lige er plads til. Så skal man enten ud i at forlænge sin spring bane eller investere i en lidt større model. Men igen, det handler helt om hvor den skal bruges, og hvad plads i har at gøre godt med. For mange vil 4m måske være problematisk at få plads til inden for, og har man pladsen til en 3m model, så kan en 3m plus springboard og landingmat være et godt alternativ.
Med mindre dit barn ikke er ret gammel, eller allerede er en rigtig dygtig gymnast, så er fire meter modellen typisk er rigtig godt valg, og derfor også en af de mest solgte airtracks her i Danmark.

Billig Airtrack

Som forældre med børn der interessere sig for gymnastik, er du sikkert ofte blevet plaget om at købe en Airtrack til dit barn. Men en god Air track kan nemt koste 3-4.000 kroner, hvilket for mange forældre er en stor udgift til deres barns hobby. Men hvad gør man så, som en forældre der gerne vil opfylde sit barns behov? Hvor finder man en billig Airtrack? Lad os se lidt nærmere på de forskellige muligheder inden for billige Airtracks.

Billig brug Airtrack

En måde at skaffe en billig Airtrack på, kunne være at købe en brugt model. Ofte kan du finde billige Airtracks på sider som Gul og Gratis eller Den Blå Avis. Her er det som regel en del penge at spare, sammenlignet med at købe en ny model. Ulempen ved at købe brugte billige Air tracks, er at du ikke helt ved hvad stand den er i. Selvom den ser fin ud på billederne, kan den godt være slidt i bunden eller i syningerne. Især de helt billige modeller har ikke den bedste holdbarhed og er derfor ikke nogle man bør købe brugt. Gå i stedet efter kvalitets modellerne som f.eks. en GymPlay Airtrack. En anden ulempe ved at købe brugt, er at det ofte er tale om nogle lidt ældre modeller, som måske ikke har samme performance eller features som de ny modeller har. Så den skal du også lige have i mente hvis du køber brugt. Læs mere: Airtrack til sport og fitness

Køb de billige modeller

Det er heldigvis stadig muligt at finde en god billig Airtrack ny her i Danmark. F.eks de smarte Airtrack FlipZ som kan købes for omkring 2.000 kroner. Det er tale om en standard 3 meter model, med 10 centimeter i tykkelse, i en god solid kvalitet. Efter min mening den bedste af de billige Airtracks på det danske marked. Flipz er en rigtig god begynder Air track til dem som gerne vil i gang med Air tracks uden at bruge en formue på det. Den er god til både enkelte spring og små serier af spring. Til større mere komplekse spring serier, er de 3 meter ikke altid nok, og lidt ekstra tykkelse ville heller ikke gøre noget. Det er dog langt de færreste Airtrack brugere, som når et niveau hvor 3 meteren begynder at blive for lille. Derfor er en model på 3-4 meter i længden og 10 cm i tykkelse ofte det mest ideelle valg til nye brugere. Men mindre personen som skal bruge den, allerede har nogle år på bagen som gymnast eller cheerleader, så ville jeg nok overveje en 4-6 meter og 15 cm i tykkelse. Dette vil give lidt mere bounce og højde på springene og en lang nok Airtrack til at det er muligt at sammensætte forskellige komplekse spring. Læs mere: flipzairtracks.com – Billig Airtrack modeller
Airtrack FLipz fra Gymplay

Køb billige Airtracks fra udlandet

Hvis du kikker på udenlandske sider, som eksempelvis Amazon, Wish eller Aliexpress, så finder du en del billige Airtracks. Typisk er størrelserne mindre end de danske standarder, hvilke vil give en dårligere oplevelse for brugeren. De er ofte ikke CE godkendte, så du ved ikke hvilke kemikalier og ftalater de indeholder. F.eks har der været episoder med børn som har fået stød ved at pumpe en af disse Air tracks op med en ikke godkendte automatisk pumpe. En anden ting man skal være opmærksom på ved at bestille fra udlandet, er at hvis det er uden for EU, så kommer der diverse afgifter på, så Airtracken hurtigt kan blive 10-20% dyrere end hvad du regnede med. Og så er den måske ikke længere helt så billig. Jeg har venner som har bestilt denne type lav pris Air tracks, og det har ikke været en success for dem. Kvaliteten er bare ikke den samme, og det kan man tydelig mærke når man bruge den. Så personligt ville jeg ikke gå denne rute og prøve at finde en billig Airtrack men i stedet se, om der ikke er nogle danske modeller på tilbud, eller evt. købe en brugt.
Billig Air track fra Wish

Airtrack Tilbud

Ret ofte er det muligt at finde de gode tilbud på Airtracks. Især hvis du ikke står og skal bruge en her og nu. Er du ude i god tid og har lidt tålmodighed, så er der penge at spare på sin Air track. De forskellige forhandlere har løbende udsalg. Især op til jul eller til black fridag kan der være mange penge at spare på en Airtrack. F.eks. har jeg før set modeller nedsat med op ti 40% på Black Friday, så er da en besparelse der vil noget. Ellers kunne et godt råd være at tilmelde dig nyhedsbrevet hos et par af de forhandlere som har en model du er ude efter, og på den måde få besked når der er kampagner og andre tilbud. Evt. følg deres Facebook/Instagram og få besked når der er nedsatte produkter. Det var den teknik jeg selv brugte da jeg købte en billig Airtrack til min søn her tidligere på året.

Motion med Airtracks

Hvis du har et barn men lidt gang i, så bør du måske overveje om en Airtrack ikke var noget for dit barn. Min søn kunne aldrig sidde stille da han var yngre, og min datter interesserede sig meget for gymnastik. Begge krævede at vi ofte skulle lave noget aktivt, hvilket altid var en udfordring derhjemme. Airtracks er en glimrende form for motion, og en motionstype som de fleste børn vil elske. I sidste uge skriv vi lidt om hvordan du vælger den rigtige model, har du endnu ikke læst det indlæg finder du det her

Tips til Airtrack

En form for aktiv og sjov leg/træning hjemme kunne være bed brug af en Airtrack. En Air Track er en oppustelig gymnastikmåtte som bruges meget inden for gymnastik, cheerleading, parkour og kampsport. Fordelen ved Airtracken over en standard gymnastikmåtte, er at den luft som er i Airtracks, gør at du får lidt mere højde og fart på dine spring. Dette gør det f.eks. muligt at udføre øvelser som du ellers ikke vil kunne lave, eller sammensætte springserier som er lidt ud over det almindelige. Læs også: Hvilken Airtrack bør du vælge?

Størrelsen på Airtracks

Som udgangspunkt vil du gerne have en Airtrack, som passer ind der hvor den skal bruges. Er det inde i huset, så er en 3 meter nok den længste de fleste får plads til. Hvis du vil sikre dig, at den ikke er for tæt på møbler eller vægen. Skulle barnet falde, ønsker du jo ikke at han eller hun kommer til skade, bare fordi der ikke er plads nok omkring Airtracken. Mange vælger også at bruge deres Air Track ude i haven, og her slipper man ofte fint afsted med en længere og bredere model. Rigtige mange foretrækker en H10 5 meter mode til have træning, da dette er en rigtig god størrelse, både til begyndere og øvede. Til idrætshaller og hardcore gymnaster, er en h15-h20 på 6-10 meter ofte et lidt bedre valg, men typisk er disse modeller for store til en almindelig have. Jo længere en Airtrack er, jo flere springkombination kan du udføre på den, hvilket klart gør det sjovere jo mere erfaren en gymnast du er. Jo tykkere den er, jo mere fart og højde kan du få på dine spring, hvilken også er grunden til at de fleste konkurrencer foregår på en 30 cm model.

Farve på Airtracken

Selvom farven ikke har nogen indflydelse på performance, så er der alligevel mange børn som går meget op i hvilken farve deres Airtrack har. F.eks. er det de færreste drenge som vil have en lyserød Airtrack, mens mange piger vil elske en sådan. Heldigvis fås de fleste Airtracks i forskellige farver, typisk i blå, sort og nogle modeller kommer også i grøn eller pink. Så vælg gerne en farve du ved dit barn kan lide. Dog skal farve ikke fortrinsret over modellen, da det nu engang er mere vigtigt hvordan den er at bruge, frem for hvordan den ser ud.

Airtrack til hjemmet

Til en nybegynder eller de yngre børn er en Airtrack Mini eller hjemme model ofte det bedste vælg, da det er en god måde at lære de basale spring på, og komme i gang med Airtracks. De er ofte ret lettet, nemmet at pumpe op og gemme væk efter brug. Og i mange hjem har du også plads til at benytte dem i hjemmet, noget som er en kæmpe fordel, især til de lidt yngre.
Create your website at WordPress.com
Get started