Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Den ultimative Airtrack Guide

Hvad er en airtrack?

Airtracks er oppustelige gymnastikmåtter eller træningsmåtter til gymnastik, cheerleaders og parkourentusiaster. Airtracks i kommerciel kvalitet, som f.eks. en GymPlay Airtrack, giver dig den sikre og stabile landing på et professionelt springgulv i en bærbar, letvægtsform, der er hurtig og nem at sætte op på fælles steder eller i hjemmet. Airtracken giver dig et boost til dine spring, og gør det mere sjovt og nemmere at lære nye spring eller udføre kombinationer som normalt ikke vil være muligt på en standard gymnastikmåtte.

Læs mere – Airtrack træning i haven

Hvad bruges Airtracks til?

Fra professionelle til amatører, gymnaster til cheerleaders, Airtracks bruges i en række sportsgrene til bløde, velplantede landinger og højdefyldte takeoffs. De benyttes både som et seriøst træningsredskab, men også til sjov og leg hjemme i haven. Det er hovedsageligt unge i alderen 6-16 årige som benytter sig at denne type gymnastikmåtte. For mange er dette et godt alternativ til f.eks. en trampolin

Læs mere – Nedgravet trampolin til haven

Hvad er fordelene ved Air tracks?

Airtracks er lette og transportable, så de kan flyttes rundt efter behov og bruges derhjemme, i gymnastiksalen eller ude på græsplænen.
Air tracks skaber en perfekt landingsflade med lavt stød, der kan reducere risikoen for skader.
Air tracks giver et fantastisk bounce-back, der kan forbedre højden på dine spring og give en bedre springoplevelse.
Airtracks giver gymnasterne mulighed for at øve bevægelser igen og igen for at opbygge deres selvtillid og lære nye færdigheder hurtigt og nemt.
Visse modeller kan kobles sammen med forskellige typer af ekstra udstyr og dermed give dig en springbane som er endnu sjovere at bruge.

Hvilken er den bedste Airtrack for mig?

Airtracks fås i forskellige længder, tykkelser og bredder, der passer til forskellige sportslige behov. Hvad os se lidt nærmere på hvad størrelsen på Airtracken betyder for dig.

Længden på Airtracken
Længden har i bund og grund betydning for hvor mange spring du kan sammensætte og hvor sjov den er at bruge. I starten kan det måske være rigeligt sjovt at træne enkelte spring, men når du kan de fleste grundspring vil du sikkert gerne sammensætte forskellige spring og dette kræver lidt mere plads.

3 meter Airtracks
3 meter er standard Airtrack og er en perfekt entry-level, allrounder-airtrack til gymnastik, cheerleading og parkour.
Disse modeller fås i en række farver og har mange har også monterede velcrobånd, så du kan forbinde banerne for at forlænge træningsbanerne.

4 meter Air Tracks
Hvis du har brug for lidt mere længde, giver 4 meter Airtracks et længere sikkert rum til landing, tumling og saltoer. Her har du mulighed for at sammensætte forskellige spring og træne spring serier.

6 meter Air Tracks
Og hvis du har plads, så er en 6 meter Air Track det perfekte gymnastikalternativ, når du har brug for en XL-landingsflade. Her er der masser af plads til at udføre alle slags spring og kombinationer af spring. Du får rigtig meget sjov med en 6 meter model og rig mulighed for at træne alt inden for gymnastik, cheerleading eller parkour. Til langt de fleste vil en 6 meter model være rigeligt og syntes du det er for lidt, så kan du evt. forlænge den med en landingmat eller et springboard (eller en 3 meter Airtrack).

Højden på Airtracken

Højden er for mange den vigtigste faktor af dem alle. Den har nemlig betydning for hvor blødt du lander efter et spring, men også hvor meget bounce du får på springene. Jo mere bounce, jo nemmere er at det træne nye spring eller lave endnu vildere springserier.

10cm Airtracks
Airtracks standarddybde er typisk 10 cm, hvilket med højt tryk giver en stabil, blød landing til de fleste spring og bevægelser. En højde på 10 cm efterligner det samme spring som et gymnastikgulv, hvilket gør det nemt at overføre færdigheder tilbage i gymnastiksalen. Dette er en rigtig god højde til nybegyndere eller de helt unge gymnaster som mangler vægten og kraften til at få nok ud af en tykkere model.

20cm Air Tracks
For at opnå et større spring er en 20 cm dybde Air Track den perfekte løsning for alle niveauer af atleter. En Airtrack med 20 cm højde kan bruges ved både højt og lavt tryk for at give et lavt stød, en stabil landing og bedre højde til spring. Det øgede spring vil gøre det lettere at mestre færdigheder og giver maksimalt kraft til dine spring. 20cm modellerne er desværre også noget dyrere end 10cm modellerne, så derfor er der mange som vælger en mellemvej og køber en 15cm model.

15cm Airtrack
Ikke alle mærker tilbyder en 15 cm model da dette er lidt af en hybrid model. Den er god til dem som har lidt gymnastik erfaring eller 9-12 årige, som har den optimale vægt til at bruge denne tykkelse korrekt. 15cm modellerne er ofte noget billigere end 20cm modellerne hvilket gør dem mere attraktive for dem hvor budgettet er vigtigt.

Bredden på Airtracks

Bredden er for mange den faktor de ligger mindst vægt på. En bredere Air track gør det nemmere at blive på banen og undgå at man ryger ved siden af hvis man udfører flere spring. Det giver dermed en ekstra sikkerhed at bruge en bred model.

1 meter model
En 1 meter bred Airtrack er for mange lige i underkanten. Den kan bruges hvis vi snakker 3 meter, da du sjældent laver mere end 2 sammensatte spring og dermed er chancen lille for at du kommer ud over kanten. Ved længere modeller vil de fleste sige at 1 meter er i underkanten.

1.25 meter
En lidt mere passende bredde til de mindre Airtracks. De ekstra 25cm gør faktisk en stor forskel hvis vi sammenligner med 1 meter modellen. Men personligt ville jeg nok vælge en 1.5 meter i langt de fleste tilfælde.

1.50 meter Airtrack
En 1.50 meter er for mange passende til langt de fleste tykkelser og længder. Chancen for at ryge uden for banen her er ikke så stor, og alt ud over 1.50 er blot med til at øge prisen og vægten uden at give ret meget ekstra.

2 meter bred Air track
En 2 meter model ses typisk kun på de helt store Airtracks som benyttes i gymnastikhaller, til konkurrencer og den slags. For langt de fleste hjemme Airtracks til en 1.5 meter være nok.

Ekstra info om Airtracks

Udover størrelsen er på Airtracken er der også andre ting som er vigtige at være opmærksom på, hvis man går og overvejer at købe en Air track til sit barn. Lad os se på nogle af de spørgsmål man typisk høre fra dem som endnu ikke har haft en Airtrack selv endnu.

Hvad er Airtracks lavet af?

Så godt som alle Airtracks er fremstillet af PVC plads, der giver en blød, skridsikker og holdbar overflade, som er nem at rengøre. Desværre er PVC som udgangspunkt hårdt plastik og man er derfor nød til at tilsætte kemi som gør plastikken blød. Netop den kemi (ftalater) er ofte skadelig at komme i nærkontakt med og kan være hormon forstyrrende. Så når du køber en Airtrack så bør du altid sikre dig at der kun er anvendt godkendte ftalater til blødgøring af plastikken.

Kan Air Track bruges udenfor?

Langt de fleste Air tracks er perfekte til indendørs og udendørs brug. Du skal blot sikre dig, at du bruger din Airtrack er på en glat, flad overflade, når du bruger den udendørs. Sørg derfor altid at overfladen er fri for skarpe genstande. Vi anbefaler, at der anvendes et bundlag som f.eks. en presenning for at minimere chancen for skader på Airtracken.

Hvordan pumper man en Airtrack op?

Airtracks kan nemt pumpes op med en håndpumpe eller en elektrisk pumpe. En ting du skal være opmærksom på, at nogle elektriske madras- og campingpumper ikke er kraftige nok til at puste Air Tracks op til det korrekte tryk. Så vil du have en elektrisk pumpe, så køb en samme sted som hvor du køber Airtracken.

Sprænger en AirTrack let?

Hvis du vælger en førende leverandør af Airtracks med kvalitetsprodukter, bør Airtracks ikke gå i stykker ved brug eller ved for hård oppumpning. De fleste Airtracks er lavet til hård brug og kan nemt klare at selv flere personer springer samtidigt på dem.

Hvordan kan du reparere Airtracks?

Som med de fleste oppustelige produkter kan Air tracks nemt repareres ved hjælp af et lappesæt og lim, skulle uheldet ske.

Det var lidt om Airtracks og hvad du bør vide inden du køber din første Airtrack til træning i stuen eller i haven. Har du stadig brug for mere info om Air tracks, så finder du her på Airtrack.sport.blog masser af info om både Airtracks og trampoliner til både ude og inde træning.

%d bloggers like this: