Vælg den rigtige Airtrack

Alt for mange vælger forkert når de køber deres første Airtrack. Enten køber de en for billig model, som ikke lever op til deres forventninger eller også køber en størrelse som ikke passer til brugerns niveau. Men hvordan vælger man så den rigtige model, når der er så mange Airtracks at vælge imellem? Det prøver at se lidt nærmere på her.

Læs også Hvorfor bruge en Airtrack?

Begynder Airtrack

En begynder Airtrack kendetegnes ved at den som regel ikke er længere end 3 meter, og maks. 10 cm. i højden. Begynder modellerne er ofte billige Airtracks som er nemme at bruge, transportere og kan i mange tilfælde både bruges ude og inde. Ulempen ved begynder modellerne, er at de ikke har samme bounce som de mere tykke modeller, og på grund af den korte længde kan du ikke lave helt så lange spring serier. Denne model er god til at lære nye spring på og træne de spring man allerede kender. Begynder Airtracks er gode til børn under 12, som ikke er rutineret inden for gymnastik. Eksempler på begynder Airtracks: Flipz Airtrack Mini eller GymPlay Airtrack Trainer H10.

Airtrack for øvede

Er du over 12 eller har masser af erfaring med gymnastik, så er en medium Airtrack typisk det bedste valg for dig. Disse modeller er ofte lidt bredere, lidt længere og lidt højere. Et godt bud på en Airtrack i denne kategori er en GymPlay Talent Trainer H15, som er 1.5meter bred, 4-6 meter i længden og 15cm i tykkelse. Denne lidt større model giver mulighed for at du bedre kan sammensætte forskellige spring i kombinationer og serier. Du vil også opleve at du får mere fart og højde på din spring i forhold til begynder modellerne. Den ekstra brede giver lidt ekstra sikkerhed, skulle du fejle i en springserie, hvilket kommer til at ske nu og da. Ulempen ved disse modeller er at det godt kan være lidt tunge at slæbe rundt, især for de yngre gymnaster. I mange tilfælde er de også for lange til at du vil kunne bruge dem inde i hjemmet, men har du en have vil du typisk kunne få plads til den der.

Airtrack Pro

En Airtrack pro er typisk den model som elite gymnaster eller mindre sportshaller vælger. Den er som regel 20 cm i højden, omkring 2 meter i bredden og 6 til 10 meter lang. Et godt valg til den øvede gymnast som vil have masser af fart og højde på sine spring. Med en pro model kan du træne på højeste niveau, både enkelte spring men også meget komplekse spring serier. Typisk er det konkurrence gymnaster som vælger denne løsning eller idrætshaller, gymnastikforeninger og lignende. Ulempen ved pro modellen er at den er temmelig dyr. En god Airtrack Pro kan nemt koste 10.000 kr. eller mere, hvilket gør at det typisk ikke lige er denne model man køber som “legetøj” til sine børn. Den ulempe er størrelsen, det er en tung og stor Airtrack, som man skal være flere om at løfte og sætte op. Et eksempel på en Pro model kunne være Funtrax PRO Airtrack til ca 11.000.

Airtrack Konkurrence

Til større idrætshaller og konkurrencer benyttes ofte de største modeller. Det kunne være en GymPlay H30 Airtrack Pro på 15 meter i længden, næsten 3 meter bred og en tykkelse på hele 30 cm. En rent monster når vi taler Airtracks. Har kan du lave de vildeste spring serier, få masser af højde på dine spring og virkelig lave et imponerende show. Disse modeller vejer op i mod 100kg så der skal nogle stykker til at stille den op og fjerne den.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Kom igang
%d bloggers like this: