4 meter Airtrack

Den mest populære type af Airtrack er den klassiske 4 meter model. Fordelen ved 4 meteren frem for en på 3 eller 5 meter, er at den er mere alsidig og nemmere at bruge.
En 5 meter Airtrack kan for mange børn godt være lidt tung at slæbe rundt på og få sat op. Den er ofte helt umulig at få plads med inde, hvor en 4 meter i nogle tilfælde godt lige kan klemmes ind hvis man har godt med plads. En 3 meter Airtrack er for mange også et glimrende valg. Den er lang nok til at du kan lave mindre kombinations spring, kan ofte få plads inde med den og den er ikke alt for tung at bære rundt på. Men i takt med at du bliver bedre og bedre, kommer der desværre, for mange, alt for hurtigt et tidspunkt hvor en 3 meter Air track bliver for lille til de spring kombinationer du gerne vil udføre. Og her er det så af 4 meter modellen virkelig kommer til sin ret. Rigtig mange mener at fire meter modellen er den perfekte airtrack til haven, da den både er billig og brugbar.

4 meter AirTrack eller 5 meter?

Som vi nævnte tidligere, så er der desværre alt for mange unge gymnaster som hurtigt føler at deres 3 meter Airtracks ikke helt har den længde de gerne vil have. Især hvis brugeren i forvejen har en del erfaring med gymnastik, så går det ikke mange måneder inden en 3 meter Air track føles lidt for lille.
Derfor er en 4 meter gymnastikmåtte for mange et bedre valg en 3 meteren.
Men hvad så hvis vi sammenligner med en 5 meter Airtrack? Her begynder størrelsen for nogle at blive et problem. Vi ligger tæt på 20 kg i vægt hvilket gør den for tung at bære ud og sætte op for de yngste. Den er for stor til at kunne bruges inde, i langt de fleste hjem, og selv i mange haver kan det knibe med at klemme en 5 meter model ind.
Af den grund vælger langt de fleste 4 meter Airtracken, når de skal ud og købe deres første Air track.
Enkelte vælger dog også at gå med 2 styk 3 meter modeller, da disse ofte er nemmere at få plads med inden for, og så har du mulighed for senere at sætte dem sammen med en velcro connector til en lang springbane ude i haven. Har man 2 børn som begge går op i Airtracks, så er dette en rigtig god løsning da de så har begge deres til brug inden for. Men lad os prøve at se lidt nærmere på dette koncept.

Forlæng din Air Track bane

På visse Air track modeller har du mulighed for at forlænge dine spring bane. Enten ved at sammekæde 2 Airtracks, eller også ved hjælp af forskellige typer af Airtrack tilbehør. Det kan være ting som en landingmat, som du kan bruge til at lande på efter sidste spring. Dette svare groft sagt til at du har en hel meter ekstra bane at springe på. Du kan finde forskellige spring boards du kan koble på banen og dermed få en længere bane, samt en lang række andet tilbehør inden for Airtracks. Det er dog kun inden for visse modeller at du har denne mulighed. F.eks. Airtrack Factory og Gymplay. Men dette er god og effektiv måde at få mere ud af sin 3 eller 4 meter Airtrack. En 4 meter model sammen med en landingmat og et springboard, er for langt de fleste mere end rigeligt til at dække deres behov inden for spring og kombinationer. Med mindre du er elite gymnast, så er dette en kombination som giver nogle rigtig gode muligheder. Fordelen her, er at du så har mulighed for at købe en lidt mindre model, som kan bruges inden for, og så forlænge din gymnastikmåtte når du er ude i haven.

Med de mange forskellige typer af Airtracks, gælder det om at vælge både den rigtige længde, den rigtige kvalitet og en som har mulighed for at kunne udvides med det tilbehør i får brug for.

4 meter Airtrack

En 4 meter Airtrack er for rigtig mange det helt rigtige valg, da denne længde er nem at bruge og giver mulighed for både at øve enkelte spring men også kombinations spring. Her kan 3 meter modellen hurtig blive for lille og 5 meter modellen for stor og tung. Så med mindre dit barn er under 8 eller over 14 så bør 4 meteren være en Air Track model som du bør kigge nærmere på. Mange af dem som vælger en 3 meter løsning eller mindre, når på et tidspunkt til et punkt hvor de gerne vil lave mere på Airtracken end hvad der lige er plads til. Så skal man enten ud i at forlænge sin spring bane eller investere i en lidt større model. Men igen, det handler helt om hvor den skal bruges, og hvad plads i har at gøre godt med. For mange vil 4m måske være problematisk at få plads til inden for, og har man pladsen til en 3m model, så kan en 3m plus springboard og landingmat være et godt alternativ.
Med mindre dit barn ikke er ret gammel, eller allerede er en rigtig dygtig gymnast, så er fire meter modellen typisk er rigtig godt valg, og derfor også en af de mest solgte airtracks her i Danmark.

Create your website with WordPress.com
Kom igang
%d bloggers like this: