Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Vælg den bedste Airtrack til dine børn

Står du og skal købe en ny Airtrack til din datter eller søn, og er i tvivl om hvilken af de mange modeller du skal købe, så kommer her en lille guide til at hjælpe dig i den rigtige retning.
Der er grundlæggende 4 ting du skal overveje.. Længden af Airtracken, højden, prisen og om den er fyldt med giftig kemi. Derudover kan mindre ting som brede, farve, mærke selvfølgelig også spille lidt ind på valget. Men lad os ligge ud med at se på hvorfor længden af Airtracken er er vigtig.

Læs også: Kan Airtracks bruges til gymnastik?

Hvor lang skal din Airtrack være?

Længden af din Airtrack har betydning for hvor mange spring du kan sammensætte på den. Hvor meget fart du kan få på dine spring, og dermed også hvor højt du maksimalt kan komme op i luften. For nybegyndere er det derfor ofte nemmere med en kort Air track på 3-4 meter. Den er forholdsvis billig, vejer ikke så meget og er nem at tage med rundt til vennerne. Her kan du nemt træne enkelte spring og korte serier af spring. Til de lidt ældre som gerne vil have lidt mere fart på, eller er dygtige nok til at sammensætte forskellige spring vil en længere Airtrack være at foretrække. En cirka 5 meter model er typisk et godt valg til denne gruppe. Til de rigtige dygtige gymnaster med flere års erfaring inden for gymnastik vil en 6-8 meter model være det oplagte valg. Så frem der er plads til den i haven eller hvor den nu skal bruges. Husk der skal ikke kun være plads til Airtracken, men også luft omkring den, så du ikke kommer til skade når du dyrker gymnastik eller spring på den.
En ting du skal overveje når du vælger længe på Airtracken er hvor skal den bruges? Er det kun ude i haven eller skal den også kunne bruges inden for? Her har du på nogle Airtrack modeller mulighed for at starte ud med en 3 meter model, som du kan øve på inde og ude, og efterfølgende købe en ekstra 3 meter model plus en velcro connector, så du kan sammekoble dem til en lang 6 meter Airtrack. Så har du mulighed for både at bruge dem inde og ude.

Læs også: Hvorfor vælge en Airtrack til gymnastik træning?

Højde på Airtracken

Højden har stor betydning for hvor meget bounce du får på Airtracken. Altså hvor meget ekstra højde Airtacken giver dig når du hopper på den. En typisk begynder højde er 10 cm hvor du får en smule ekstra hjælp som ofte er nok til at du kan klare de spring du ikke helt vil kunne klare på en almindelige gymnastikmåtte. Skal det være lidt mere sjovt kan du vælge en 15 cm model som giver noget mere bounce, og til de dygtige gymnaster vil en 20 cm model nok være at fortrække. Bare husk på at jo tykkere en model du vælger jo mere koster den og jo tungere bliver den også.
Til elite gymnaster og konkurrencer er det typisk en 30cm model man vil vælge, men så snakker vi heller ikke længere sjov og leg ude i baghaven. Denne model er udelukkende til de dygtige gymnaster som ønsker at forbedre deres færdigheder mest muligt.

Læs også: Valg af Airtrack

Kemi i din Airtrack

En anden vigtig detalje som mange næppe tænker over er hvad indeholder din Airtrack? Så godt som alle Airtracks indeholder hovedsageligt PVC plastik, hvilket som udgangspunkt ikke er noget problem. Problemet er bare at PVC-plast som udgangspunkt er stærk, hård, stiv hvilket jo ikke er de egenskaber man har brug for i en Airtrack. Derfor tilsættes der i langt de fleste modeller phthalater som blødgør plastikken. Dette giver Airtracken den velkendte bløde overflade som gør den er så brugbar til spring og gymnastik. Her er problemet så at phthalater er hormon forstyrrende og man anbefaler at have så lidt kontakt mellem hud og phthalater som muligt. Når barnet hopper rundt på eller leger på sin Airtrack, så er der som regel en hel del kontakt med plastikken og huden, hvilket kan føre til f.eks. sterilitet senere i livet og en lang række andre problemer. Jo mere barnet udsættes for phthalater i dagligdagen jo større er chancen for problemer. Derfor vil jeg anbefale at det også er noget som bør indgå i ens overvejelser om hvilken Airtrack du skal købe. Meget få modeller, som f.eks. GymPlays Airtracks er helt fri for skadelige phthalater. Er det ikke noget som producenten eller forhandleren direkte reklamere med, så kan du være næsten helt sikker på at Airtracken indeholder phthalater. Igen noget som bør indgå i dit valg af Air track.

%d bloggers like this: